Voor een pasta recept vroeg ik me af of ik ook zelf de pesto kon maken. Wat denk je: rode pesto maken is zelfs heel eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten en het duurt maar een kwartiertje of zo. Grote kans dus dat ik dit recept nog heel vaak ga gebruiken.
Naar het receptVergeleken met de bekende groene pesto, die gemaakt is met veel basilicum is deze rode pesto wat zoeter. De basis zijn geroosterde rode paprika’s en zongedroogde tomaten, maar ook geroosterde pijnboompitten, parmezaanse kaas en basilicum bepalen de smaak. Maak hem op smaak met zout en peper zodat hij heel licht pittig wordt.
Deze pesto is heerlijk op stokbrood of toast, maar ook een lekkere smaakmaker in pasta of zelfs in soep.
Meer recepten
Vind je deze pesto lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op de pagina met alle snack recepten.

Beste Joost, zelfgemaakt is veel lekkerder dan uit een potje, maar dat wist je natuurlijk al ;-)! Ik ga dit ook weer eens maken, net als de groene.
Ik was ook verrast hoe makkelijk je zelf een lekkere rode pesto kan maken.