Home » Recepten » Snacks en gebak » Rode pesto maken

Voor een pasta recept vroeg ik me af of ik ook zelf de pesto kon maken. Wat denk je: rode pesto maken is zelfs heel eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten en het duurt maar een kwartiertje of zo. Grote kans dus dat ik dit recept nog heel vaak ga gebruiken.

Vergeleken met de bekende groene pesto, die gemaakt is met veel basilicum is deze rode pesto wat zoeter. De basis zijn geroosterde rode paprika’s en zongedroogde tomaten, maar ook geroosterde pijnboompitten, parmezaanse kaas en basilicum bepalen de smaak. Maak hem op smaak met zout en peper zodat hij heel licht pittig wordt.

Deze pesto is heerlijk op stokbrood of toast, maar ook een lekkere smaakmaker in pasta of zelfs in soep.

Loading...

Ingrediënten

Voor 250 gram pesto:

  • 45 gram pijnboompitten
  • 125 gram geroosterde rode paprika uit een pot (uitlekgewicht)
  • 60 gram zongedroogde tomaten uit pot (uitlekgewicht)
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Ook nodig:

Rode pesto maken

In deze film zie je hoe makkelijk je zelf pesto maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Rode pesto recept

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je rode pesto:

  1. Pijnboompitten roosteren

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie, tot ze gaan verkleuren. Haal de pan dan snel van het vuur.

  2. Geroosterde paprika snijden

    Haal de geroosterde rode paprika’s uit de pot (ongeveer 2 stuks) en laat ze uitlekken. Weeg 125 gram af en snij die in grove stukken.

  3. Gedroogde tomaat snijden

    Haal ongeveer 6 stukken gedroogde tomaat uit de pot en laat ze uitlekken. Weeg 60 gram af en snij die in grove stukken.

  4. Parmezaanse kaas

    Rasp de parmezaanse kaas.

  5. Knoflook en basilicum

    Snij de knoflook en de basilicum blaadjes iets kleiner.

  6. Fijnmalen

    Doe de pijnboompitten, paprika, tomaten, kaas, knoflook en basilicum in de kan van je staafmixer. Doe er de olijfolie bij. Maal alles dan fijn met de staafmixer.

  7. Op smaak maken

    Breng de pesto tenslotte op smaak met zout en peper. Vind je de pesto nog iets te dik, voeg dan een klein beetje olijfolie toe.

Rode pesto maken - in kom vierkant
Rode pesto

Pesto bewaren

Heb je wat teveel pesto? Geen probleem, zet hem afgedekt in de koelkast en ja kan hem makkelijk 3 dagen bewaren.

Meer recepten

Vind je deze pesto lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op de pagina met alle snack recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen