Met dit recept maak je een heerlijke Ciabatta met kruidenroomkaas rucola rode ui en ei. Lekker voor de lunch en ook genoeg om weer een lange middag verder te werken.
Dit broodje kruidenroomkaas met rucola en ei is een flink gevuld, dus je hebt echt aan één broodje voldoende voor de hele lunch. Zelfs voor een grote eter, zoals ik. Ik bezuinigde niet op de hoeveelheid kruidenroomkaas want dat vind ik wel erg lekker spul. En met de twee eieren op de ciabatta ben je alweer op de helft van je dagelijkse eiwitbehoefte.
Wat ik vooral lekker vind is de combinatie van de scherpe smaken van de rucola en de rode ui, met de zachte smaken van het ei en de kruidenroomkaas. Ciabatta’s zijn sowieso een van mijn favoriete soorten brood, dus dat helpt ook om het lekker te maken. Ik gebruikte afbak-ciabatta’s voor dit recept, maar wist je dat je bij Ikea ook hele lekkere verse ciabatta’s kan kopen?
Ingrediënten
Voor één ciabatta met kruidenroomkaas:
- 1 ciabatta broodje
- 50 gram roomkaas met kruiden en knoflook
- 1/3 rode ui
- 15 gram rucola
- 2 eieren
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Ciabatta met kruidenroomkaas en ei maken
Kook de eieren hard en laat ze even afkoelen.
Snij het ciabatta brood bijna helemaal open. Niet helemaal, maar zoals een schelp. Zo valt de vulling er straks tijdens het eten wat minder snel uit.
Smeer dan aan beide kanten van de ciabatta een dikke laag roomkaas met kruiden. Verdeel daarna de rucola er overheen.
Snij de rode ui in dunne ringen. Leg ook de uienringen op de rucola.
Pel de eieren. Snij ze in plakken en leg ze dan ook op de ciabatta.
Als laatste doe je naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper op het broodje met kruidenroomkaas en ei.

Meer broodjes
Er is toch niets lekkerder dan een lekker broodje voor de lunch. Dus als je dit recept lekker vond, kijk dan ook eens naar deze broodjes:
Of maak een van de andere lekkere broodjes op de verzamelpagina met alle broodjes voor ontbijt en lunch.