Ciabatta kruidenroomkaas met rucola rode ui en ei

Ciabatta kruidenroomkaas recepr

Ik kocht een lekker vers ciabatta brood bij de Ikea en maakte er een heerlijke Ciabatta kruidenroomkaas met rucola en ei mee. Het is een flink groot broodje, dus je hebt echt aan één broodje voldoende voor de hele lunch.Genoeg voor een grote eter, zoals ik. Of je snijd hem in tweeën natuurlijk, dan maak je er ook een ander blij mee. Ik bezuinigde niet op de hoeveelheid kruidenroomkaas. Erg lekker spul is dat. Wat ik vooral lekker vind is de combinatie van de lekker scherpe smaken van de rucola en de rode ui, met de zachte smaak van het ei. Al met al vind ik het weer een geslaagd vegetarisch recept.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor één ciabatta:

  • 1 ciabatta broodje
  • 80 gram roomkaas met kruiden en knoflook
  • 0,5 rode ui
  • 20 gram rucola
  • 2 eieren
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Ciabatta kruidenroomkaas met rucola rode ui en ei bereiden

Kook de eieren hard en laat ze even afkoelen.

Snij het ciabatta brood bijna helemaal open. Niet helemaal, maar zoals een schelp. Zo val de vulling er straks tijdens het eten niet uit.

Smeer aan beide kanten van de ciabatta een dikke laag roomkaas met kruiden.

Verdeel daar de rucola overheen.

Snij de rode ui in dunne ringen. Leg de uienringen op de rucola.

Pel de eieren. Snij ze in plakken en leg ze ook op het broodje.

Doe er naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper overheen.

Ciabatta kruidenroomkaas recepr

Meer broodjes op eetman.nl

Niets lekkerder dan een lekker broodje voor de lunch. Als je dit recept lekker vond, kijk dan ook eens naar deze broodjes:

Leave a comment