Home » Drinken » Hacker Pschorr Munchner Hell

Eten, drinken en smaak zijn voor een belangrijk deel emotie. En dat is precies de reden dat ik op een bewolkte dag in Oostenrijk met zes halve liter flessen Hacker Pschorr Münchner Hell over de minigolfbaan liep te sjouwen. Waarom? Ik ga het hieronder uitleggen.

Ik ga al een aantal winters mee met een ski-huttentocht in Italië. Eén van de hutten waar we overnachten is mijn favoriet: de Rifugio Juac. Een moderne, robuuste berghut. De eigenaars zijn enorm gastvrij. Als ze zelf naar bed willen, dan krijg je het vriendelijke verzoek om zelf je bier uit de koelkast te pakken en te turven hoeveel het er waren. Dat is nog eens vertrouwen!

Je raadt het al: in de koelkast bij Juac staat Mūnchner Hell van Hacker Pschorr. En ja, dat levert naast mooie herinneringen ook wel eens een katertje op. Afgelopen zomervakantie vakantie zag ik de Münchner Hell in de supermarkt in Oostenrijk, vlak voordat we gingen minigolfen. Ik kon het niet laten staan en liep dus de rest van de dag met 6 grote flessen bier te slepen. Raar verhaal? Ja, maar smaak is immers emotie en dan doe je rare dingen.

Hacker Pschorr Mūnchner Hell

Als je dit blog wat langer leest, dan weet je dat ik een grote fan ben van blond bier, trippels, lentebok, hoppenbier, of eigenlijk speciaalbier in het algemeen. De Münchner Hell is blond bier met een alcoholpercentage van 5,0 procent.

Echt een craft bier kan je het niet noemen. Hacker Pschorr is een grote brouwerij in München. De fles ziet er wel heel goed uit. Het bier zit in een mooie beugelfles, zoals we die in Nederland vooral van Grolsch kennen. Leuk, want het oog wil ook wat. De Mūnchner Hell is zoals de naam ‘hell’ al zegt een helder bier, het drinkt soepel weg. Lekker, niet bitter, een beetje als een pils vond ik eigenlijk.

De grote vraag is natuurlijk: was het zo lekker als ik me van de vakantie herinner? Nee natuurlijk niet! Maar het is nog steeds een lekker bier, dat ik zo weer zou kopen.

Hacker Pschorr Munchner Hell pils in ijs

Meer bier reviews

De voltallige redactie van Eetman.nl, ik dus, houdt wel van een biertje. Daarom staan er regelmatig reviews van lekkere biertjes in mijn blog. Vond je test van de Hacker Pschorr Münchner Hell leuk? Kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze biertjes:

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen