Home » Recepten » Nagerechten » Roomijs met stracciatella koffie slagroom

Dit keer een kort recept: Roomijs met Stracciatella koffie slagroom. Een heel simpel maar toch ook een beetje bijzonder dessert. Het chocolade en walnoot roomijs is zo uit de winkel. De Stracciatella koffie slagroom is al niet veel moeilijker, maar wel heel lekker! Het recept staat onderaan deze pagina.

Mocht je zelf roomijs willen maken? Belangrijkste is dat je dan een ijsmachine nodig hebt. Ik zie nog altijd een beetje tegen de prijs daarvan op. Plus dat mijn keukenkastjes al vol met weinig gebruikte apparaten staan. Maar goed, heb je zin en tijd, dan staan hier twee linkjes voor recepten:

Ingrediënten

Roomijs voor 6 personen:

 • 1 liter walnoot roomijs
 • 1 liter chocolade roomijs
 • 40 gram pure chocolade
 • 1 theelepel oploskoffie poeder
 • 1 eetlepel suiker
 • 250 ml slagroom

Roomijs met Stracciatella koffie slagroom

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je dit dessert:

 1. Slagroom met oploskoffie en suiker kloppen

  Doe de suiker en de oploskoffie (het poeder, dus zonder water) bij de slagroom. Klop de slagroom met een mixer, tot ze flink dik is. Let wel op dat je niet te lang doorgaat, anders komen er klontjes in.

 2. Chocolade schaven en toevoegen

  Snij of schaaf de chocolade tot hele kleine klontjes. Schep die daarna voorzichtig door de slagroom heen.

 3. Serveren met ijs

  Leg op elk bord een bolletje walnoot roomijs en een bolletje chocolade roomijs. Leg er een vergelijkbaar groot bolletje van de Stracciatella koffie slagroom bij.

Roomijs met Stracciatella koffie slagroom dessert

Meer desserts

Vind je het Roomijs met Stracciatella koffie slagroom lekker? Je vindt nog meer lekkere nagerechten op de pagina met vegetarische nagerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen