Home » Nieuws » Tomado contactgrill test

Vind jij dat ook zo mooi? Van die gerechten van de grill waar van die mooie zwarte strepen op staan? Ik wel in ieder geval en daarom was ik ook extra blij dat ik een Tomado contactgrill ontving om uit te testen.

Ik heb al best veel kookspullen, maar een apparaat dat nog ontbrak was een goede grill. Bij gebrek daaraan gebruikte ik altijd een grillpan. Je weet wel zo’n pan met van die ribbels aan de onderkant. Ik wilde dan van die mooie grill strepen op mijn groenten krijgen. Helaas lukte dat dan toch vaak niet goed genoeg. Zou dat met deze Tomado contactgrill wel lukken? Je leest het hieronder.

Tomado contactgrill

Ik was natuurlijk benieuwd naar het verschil tussen deze grill en de andere apparaten die ik normaal zou hebben gebruikt. Bijvoorbeeld de grillpan, de oven, het tostiapparaat, of de barbecue. Dit zijn voor mij de belangrijkste voordelen van deze contactgrill:

  • Ik was verbaasd over de prijs van de contactgrill. Ik had echt gedacht dat zo’n apparaat veel duurder zou zijn.
  • De bovenste grillplaat kan op verschillende hoogtes liggen. Daardoor kan je er zowel dunne als dikkere gerechten mee grillen.
  • Omdat het eten van twee kanten wordt verwarmd, wordt het heel snel gaar.
  • Deze contactgrill kan je ook helemaal opengeklapt op tafel zetten. Dan heb je een grote tafelgrill van ongeveer het formaat van een vel A3 papier.

Recepten voor de contactgrill

Natuurlijk ben ik ook echt met de grill aan de slag gegaan om lekkere gerechten te maken. Gelukkig kregen ze de mooie grill-strepen waar ik op hoopte. Leuk om te zien en aan sommige gerechten geeft het ook wat extra smaak. Hier heb je wat ideeën om met een grill te maken.

Gegrilde groenten salade met fèta

Deze gegrilde groenten salade met fèta zit vol groentesoorten die gegrild extra goed smaken. Super lekker samen met fèta kaas en geroosterde pijnboompitten.

Gegrilde groenten salade met fèta recept 1

Vegetarische Tosti’s

Natuurlijk kan je met de contactgrill ook tosti’s maken. Maar dat hoeft niet altijd een standaard tosti te zijn. Daarom heb ik hier een heleboel tosti ideeën op een rij gezet.

Tomado contactgrill tosties

Gegrild Knoflookbrood

De contactgrill is perfect om in no-time gegrild knoflookbrood te maken. Een lekker bijgerecht waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt.

Gegrild Knoflookbrood recept 950x500

Hamburgers

Een van de eerste dingen waaraan je bij een contactgrill aan zal denken, zullen hamburgers zijn. Logisch want die zijn er snel mee klaar. Hier vind je recepten als inspiratie. Dan hoef je niet altijd dezelfde hamburger te maken.

Vegetarische hamburger broodjes cheeseburger 950x500
Vegetarische cheeseburger

Tips voor het gebruik

Tot slot nog wat tips voor het gebruik van deze contactgrill:

  • Blijf erbij als je aan het grillen bent, want het gaat best wel snel. Maak de grill af en toe open om te zien of het eten al klaar is.
  • Schoonmaken gaat het beste als de grill nog een klein beetje warm is. Haal eerst met keukenpaper het vet tussen de ribbels vandaan. Verwijder daarna met een schone vochtige doek de resten.
  • Er zit een schuifje op de grill om de bovenplaat wat hoger te houden voor eten dat wat minder stevig is. Perfect om bijvoorbeeld te voorkomen dat tomaten er als tomatenpuree uit komen.
Tomado contactgrill

Conclusie

Nu ik de grill een tijdje heb gebruikt ben ik er erg tevreden over. De Tomado contactgrill is een mooi en betaalbaar apparaat. Het eten is snel klaar en daarna ziet het er top uit met van die mooie grill-strepen erop. Kortom, ik ga hem zeker vaker gebruiken!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen