Home » Nieuws » Vegetarische kroket van de Vegetarische slager test

Kroketten op een vegetarische web site? Ja dat kan! Het assortiment aan vleesvervangers in de winkels wordt steeds groter. Ik vond het dan ook hoog tijd voor een test van de vegetarische kroket van de Vegetarische slager.

Het zal jullie misschien aan mijn recepten opgevallen zijn, dat ik niet op een calorie meer of minder hoef te letten. Sterker nog, ik krijg wel eens de vraag of ik een lintworm heb 😮. Gelukkig is er een gezonde reden dat ik kan eten zoveel wil: elke dag ga ik een klein rondje hardlopen. Een van de voordelen: er is altijd plaats voor een lekkere snack 😋.

Er was nog een reden om de vegetarische kroket van de Vegetarische slager uit te gaan testen. Mijn werkgever had mij gevraagd om een keer een vegetarische lunch voor al het personeel te verzorgen. Top idee natuurlijk. Eens kijken of ik een goede indruk van vegetarisch eten bij hen achter kan laten. Probleem: er zitten een paar fervente vleeseters op het kantoor. En de concurrentie voor de kantine zit letterlijk om de hoek. Ik was dus op zoek naar een lekkere snack voor iedereen!

Vegetarische kroket van de Vegetarische slager

Ruim voor de personeelslunch wilde ik dus kunnen testen of ik de normale kroketten van de kantine, kon vervangen door een vegetarisch alternatief. Mijn gezin vormde weer mijn trouwe test pannel.

Wat zijn het

Het uiterlijk van de vegetarische kroketten is niet te onderscheiden van normale kroketten. Het meest verassende zijn de ingrediënten. Voor de afwisseling is in deze vleesvervanger een keer Lupine het hoofdbestanddeel. Het traditionele soja zit er ook nog in, maar staat eens een keer niet als eerste genoemd. En er staat geen vlees in natuurlijk.

De prijs vond ik wel een beetje hoog. Een doosje van drie stuks kost € 3,25, dus net wat meer dan een euro per kroket. Voor dat geld krijg je dan wel een mega grote kroket van 100 gram. Per gram is het een beetje de prijs van een Van Dobben kroket.

Hoe smaken ze?

Je bakt de vegetarische kroket gewoon in frituurvet op 180 graden. Lekker makkelijk. Een minuut of zeven later staan ze op tafel. We aten ze op een puntbroodje met wat mosterd.

Over het uiterlijk en de smaak hoorde ik niets dan lof: “Ze zien er heel echt uit”, “Ik vind ze Heerlijk”, “Ze smaken heel echt”, “Lekker krokant van buiten” en “Ik vind ze echt perfect”. Dat is duidelijk lijkt me.

Conclusie

De conclusie van deze test van de Vegetarische kroket van de Vegetarische slager is duidelijk. Dit is een heerlijke vervanger van de normale rundvlees kroket. Deze vegetarische kroket kan je aan iedere vleeseter geven, maar nog liever eet je hem zelf op. Het is een premium kroket voor een premium prijs. Daardoor is het helaas nog niet echt een product ‘voor de massa’.

Vegetarische kroket van de Vegetarische slager test

Meer tests

Ben je al overtuigt van de Vegetarische kroket van de Vegetarische slager? Dan ben je vast wel benieuwd naar de tests van andere vleesvervangers. Zoek dan eens naar “test” in het zoekveld, dan vind je bijvoorbeeld deze favorieten van mij:

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen