0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Soeprecepten » Frittatensuppe uit Oostenrijk

Ken je frittatensuppe uit Oostenrijk? Dat is een goed vullende soep gemaakt van lekkere bouillon met reepjes pannenkoek erin. De pannenkoekensoep is makkelijk te maken en super lekker! Ik weet zeker dat iedereen waarvoor je deze soep maakt het een leuk gerecht vindt.

Naar het recept

Ook dit is weer één van die lekkere soepen die ik op mijn vakanties in Oostenrijk leerde kennen. Je kunt daar niet alleen lekker wandelen, maar ook heerlijk eten. Frittatensuppe is een hartige soep en helemaal niet zoet, zoals je misschien met pannenkoeken zou verwachten.

Om fritattensoep te maken gebruik je een lekkere bouillon en bak je pannenkoeken die je in dunne reepjes snijdt. Dat is dus allemaal heel eenvoudig en kan eigenlijk niet mis gaan.

Afhankelijk van hoeveel groenten en pannenkoeken je maakt is het een meer of minder vullende soep. Met het recept dat hieronder staat krijg je vrij veel pannenkoekreepjes. Ik hou daarvan, maar je kunt er natuurlijk ook meer bouillon bij maken.

Frittatensuppe uit Oostenrijk

0.0 van 0 stem
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

8

porties
Totale tijd

45

minuten

Ken je frittatensuppe uit Oostenrijk? Het is een goed vullende soep met reepjes pannenkoek erin. Makkelijk te maken en super lekker!

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 250 milliliter melk

  • 150 gram bloem

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

  • 0,25 theelepel nootmuskaat

  • zonnebloemolie om mee te bakken

  • 250 gram pak fijngesneden soepgroenten

  • 3 paddenstoelen bouillonblokjes

  • 10 gram bieslook

  • 1,5 liter water

Recept

  • Beslag maken
    Pak een kom en doe daarin de eieren, de bloem en de melk. Voeg ook een beetje zout, een beetje peper en het nootmuskaat toe. Mix het door elkaar, tot er geen klontjes bloem over zijn.
  • Pannenkoeken bakken
    Verhit een bakpan op middelhoge temperatuur. Doe er een beetje zonnebloemolie in. Schep er ongeveer een pollepel beslag in. Draai de pan tot de bodem met het beslag bedekt is. Draai de pannenkoek om als de bovenkant opgedroogd is en de onderkant begint te verkleuren. Bak ook die kant tot beide kanten lichtbruin zijn. Herhaal dit tot alle beslag op is.
  • Bouillon maken
    Doe het water en de paddenstoelen bouillonblokjes in een soeppan. Breng het aan de kook. Voeg dan de fijngesneden soepgroenten toe. Laat de bouillon 7 minuten koken. Breng de bouillon dan op smaak met zout en peper.
  • Bieslook snijden
    Snij de verse bieslook fijn.
  • Reepjes pannenkoek snijden
    Rol de afgekoelde pannenkoeken op. Snij er dan dunne reepjes van.
  • Serveren
    Verdeel de pannenkoekreepjes over de soepkommen. Giet er de bouillon overheen. Strooi daar als garnering wat van de bieslook overheen.

Recept video

Opmerkingen

  • De pannenkoeken voor deze soep kan je ook prima een dag eerder maken. Sterker nog, er zijn mensen die vinden dat je dat zelfs hoort te doen. Mij maakt het niets uit, doe gewoon wat je wilt.

Meer recepten

Vind je deze Oostenrijkse pannenkoekensoep lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd deze kaas-knoedel soep. Of kijk eens op de pagina met alle soeprecepten op Eetman.nl.

Frittatensuppe uit Oostenrijk recept 800x800
Frittatensuppe uit Oostenrijk

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen