Eten verzinnen voor opgroeiende kinderen is makkelijk. Ten eerste: het moet veel zijn. Ten tweede: Italiaans eten is altijd goed! Dan snap je wel dat deze Pipe rigate met paprika en champignons bij ons in huis heel enthousiast ontvangen werd.

In eerste instantie had ik een grote pot kant en klare pastasaus gekocht. Achteraf dacht ik: zou het niet heel makkelijk en lekker en gezond zijn om de tomatensaus zelf te maken. Als inspiratie keek ik even op het internet, onder andere bij Chickslovefood.com. En inderdaad, tomatensaus maken is heel weinig werk. Eventueel kan je de saus ook al een paar uur van tevoren maken. Dat scheelt weer wat werk als je het later druk hebt.

De zelfgemaakte tomatensaus was wel veel minder rood dan wat ik gewend ben. Ik denk dat er in de saus in een potje best veel kleurstof zit. Voor de smaak maakt dat natuurlijk niet uit.

In deze Pipe rigate met paprika en champignons en zelfgemaakte tomatensaus zit dus ook rode paprika, ui en champignons. Pipe rigate gebruiken is natuurlijk niet essentieel, maar ik vind dat wel leuk omdat dat lekker grote pasta’s zijn. Dat geeft wat structuur aan de maaltijd.

Pipe rigate met paprika en champignons en zelfgemaakte tomatensaus recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram pipe rigate
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 75 gram (geraspte) oude kaas

Voor de tomatensaus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 900 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Pipe rigate met paprika en champignons bereiden

De tomatensaus maken:

Snij de ui in kwart ringen, de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.

Laat 3 eetlepels olijfolie in een pan warm worden op middelhoog vuur. Laat daarin de uien glazig fruiten. Op het laatst voeg je de de knoflook toe. Laat die een minuut mee bakken.

Voeg dan de tomaat, de basilicum, de sambal, de oregano, en de balsamico azijn toe. Laat het geheel warm worden, terwijl je het goed door elkaar blijft roeren.

Als de tomaten na een minuut of 5 zacht worden, maal je het geheel met een staafmixer fijn.

Breng het geheel weer aan de kook en laat het nog 15 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de pan. Maak dan de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

De pasta bereiden:

Was de paprika en haal de zaadlijsten er uit. Snij ze daarna in stukjes. Snij de ui in kwart ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking (een minuut of tien).

Doe 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en maak deze heet. Bak daarin de champignons, de ui en de paprika totdat ze zacht zijn. Voeg dan de tomatensaus toe en meng die er doorheen. Proef het geheel nog even en voeg naar smaak eventueel nog wat zout of peper toe.

Schep de pipe rigate door de saus heen. Doe de pasta op de borden en rasp nog wat oude kaas over de pasta heen. Als je dat lekker vindt kan je er op tafel ook nog wat verse zwarte peper overheen malen.

Meer pasta gerechten

Vond je de Pipe rigate met paprika en champignons lekker? Zoek je nog meer pasta gerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 27 times, 1 visits today)