Home » Nieuws » Recreatiepark de Leistert in Limburg

Nederland is een prachtig vakantieland met mooie bestemmingen, waarvoor je niet ver hoeft te reizen. Recreatiepark de Leistert bijvoorbeeld is zo’n fijne plek om vakantie te vieren. Het heeft heel veel faciliteiten en er is van alles te doen voor het hele gezin.

Kijken jullie ook altijd zo uit naar de vakantie? Wij hebben er in ieder geval altijd erg veel zin in. De hele dag stil zitten en een boek lezen is niets voor ons. We zoeken een bestemming waar je niet alleen kan ontspannen, maar waar ook lekker veel te doen is. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het zeker niet. Gewoon een plek waar je veel leuke activiteiten kan doen, maar waar je bijvoorbeeld niet altijd zelf hoeft te koken.

Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert in Roggel is zo’n plek. Als je niet meteen weet waar dat is: dat is in de mooie omgeving van Midden-Limburg. Voor mij is dat nog geen 2 uur rijden van mijn huis. Het park heeft verschillende restaurants, waar we lekker voor ons kunnen laten koken. Als we zelf willen koken doen we de boodschappen gewoon bij de supermarkt op het park. Zo kan de auto lekker blijven staan. Dat vind ik nou relaxed!

Heel veel faciliteiten

Ik schreef het al: wij willen niet alleen relaxen! Gelukkig is bij dit recreatiepark ook heel veel actiefs te doen. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen. Bij mijn zoons staat het subtropisch zwembad zeker op nummer één en natuurlijk vind ik dat zelf ook nog steeds super leuk. Ook de bowlingbaan is een van onze grote favorieten. Daar zouden we zomaar meerdere keren heen kunnen gaan. Verder is het teveel om op te noemen: jeu de boules, een fiets huren, een buitengolfslagbad en nog veel meer. Genoeg te doen dus.

Recreatiepark de Leistert in Limburg - restaurant Uitgelicht

Glamping bij recreatiepark de Leistert

Keuzes, keuzes, wat heeft nou toch de voorkeur? Een huisje of een luxe tent? Vroeger gingen we meestal kamperen. Een tweepersoons tentje opzetten is nog wel te doen. Een grote tent voor het hele gezin opzetten, inclusief alle bedden enzovoort is een hele klus. Al die spullen passen trouwens niet eens meer in mijn auto.

Glamping is daar de perfecte oplossing voor. Dan staat er gewoon een luxe tent, helemaal opgezet en mooi ingericht voor je klaar. Dat scheelt heel wat bagage. Ik kende glamping alleen uit het buitenland, maar bij de Leistert is glamping ook in Nederland mogelijk. Kamperen met veel comfort, maar toch ouderwets van het geluid van de vogels buiten wakker worden.

Recreatiepark de Leistert in Limburg - Glamping tent Uitgelicht

Of toch een vakantiehuisje

Aan de andere kant: bij de Leistert een vakantiehuisje voor de meivakantie huren lijkt me ook wel heel aantrekkelijk. Wat meer luxe, opbergruimte en privacy is ook wel lekker. Een huisje vinden we ook net wat meer comfortabel. Zeker als het weer een keertje wat slechter is. Niet onbelangrijk, zeker in het voor- of naseizoen.

Wij hebben er zin in!

Kortom we zijn nu al enthousiast over recreatiepark de Leistert. Met zoveel faciliteiten en activiteiten op het park kan er weinig misgaan. Lekker tijd doorbrengen met elkaar, ontspannen en genieten van de omgeving. Nu alleen nog even een muntje opgooien of het de camping of een huisje wordt 😀.

Recreatiepark de Leistert in Limburg - Vakantiehuizen Uitgelicht

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen