Bij mij op het werk staat regelmatig Tandoori soep op het menu. Eén van mijn favorieten. Natuurlijk wilde ik thuis ook graag van die lekkere Tandoori soep maken. En dan het liefst natuurlijk met veel lekkere verse ingrediënten. Dan is het meteen een gezonde maaltijd. Ik ben namelijk een grote fan van een goed gevulde maaltijdsoepen.

Het was nog best even zoeken naar een goed recept. Uiteindelijk vond ik er een op straightupfood.com. Daarmee was het werk nog niet klaar. Naast het vertalen van alle Amerikaanse ingrediënten, maten en gewichten was het daarna ook nog een uitdaging om alles in de winkel te vinden. De snijbiet was bijvoorbeeld niet te vinden, die heb ik daarom vervangen door spinazie.

De Tandoori soep met shiitake en spinazie is een lekker pittige en kruidige soep. Super gezond als je naar de ingrediënten kijkt. In de soep komen heel veel verschillende smaken samen. Erg lekker.

Tandoori soep met shiitake en spinazie recept

Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 gram sjalotjes (of eventueel uien)
  • 1,4 liter water
  • 700 gram aardappelen
  • 150 gram zoete aardappel
  • 4 stengels selderij
  • 1 pot witte bonen (ca 330 gram)
  • 1 eetlepel tandoori kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel gedroogde basilicum
  • 150 gram shiitake paddestoelen
  • 100 gram spinazie (of snijbiet)
  • 1 blik van 310 gram bruine linzen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 15 gram verse dragon (of 1 theelepel gedroogde)
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor erbij: naan brood

Tandoori soep met shiitake bereiden

Schil de sjalotten en snij ze in halve ringen. Hak ook de knoflook fijn. Zet ze even samen apart, want ze gaan straks als eerste de pan in.

Snij vervolgens de volgende ingrediënten en zet ook die samen klaar: Schil de aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes. Schil ook de zoete aardappel en snij die in blokjes. Snij de selderij in stukjes.

Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak daarin de sjalotten en de knoflook een minuut of 4.

Voeg het water, de gewone- en de zoete aardappels, de selderij, de helft van de witte bonen, de tandoori kruiden en de basilicum toe. Breng het geheel weer aan de kook.

Zet dan het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat het geheel een minuut of 20 koken, tot de aardappels zacht zijn geworden.

Snij intussen ook de volgende ingrediënten en zet ook die samen klaar maar doe ze nog niet in de pan: Maak de shiitake schoon, snij de uiteindes van de steeltjes en snij ze in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Was de spinazie en snij hem grof. Hak de dragon fijn. Bewaar eventueel een klein beetje dragon als garnering.

Maak als de soep 20 minuten heeft gekookt, deze fijn met een staafmixer.

Voeg daarna de shiitake, de spinazie, de bruine linzen, de rest van de witte bonen en de dragon toe. Doe de deksel weer op de pan en laat het geheel op laag vuur nog 15 minuten zachtjes koken.

Voeg tot slot wat zout en peper naar smaak toe.

Serveer de soep bijvoorbeeld met het naan brood. Doe er als garnering een paar dragon blaadjes in.

Meer soep recepten

Vond je de Tandoori soep met shiitake lekker? Ben je op zoek naar nog een soep recept? Je vind ze op de pagina met vegetarische voorgerechten.

(Visited 7 times, 1 visits today)