0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Toast met burrata, tomaat en pesto

Ken je burrata? Maak er eens deze toast met burrata, tomaat en pesto mee. Een lekker broodje met zelfgemaakte basilicum pesto.

Naar het recept

De burrata wordt bij deze toast als een soort boter onder zelfgemaakte basilicum pesto en lekkere gegrilde cherry tomaatjes gebruikt. Een van de lekkerste dingen die we de laatste weken gegeten hebben vonden wij. Ik ben dus benieuwd wat jij ervan vindt.

Ik maakte deze toast ook een keer met wat restanten en pesto uit een potje. De supermarkt had namelijk geen basilicum plantje meer ☹️. Dat was dus veel minder lekker! Niet doen dus, gewoon zelf de pesto maken.

Koop ook lekker rijpe cherrytomaten en een goed stevig meergranenbrood. Dan komt het zeker goed.

Burrata is een soort mozzarella bol, waarbij de binnenkant een soort room is. Ik kwam het een keer ergens tegen en ging op zoek naar iets leuks om ermee te maken. Ik vond de basis van dit recept op theliveinkitchen.com. Daar stond het als een eenvoudig diner. Ik vind het zelf meer een lunch, daarvoor is het perfect. Je moet het zeker proberen 😋.

Toast met burrata, tomaat en pesto

0.0 van 0 stem
Course: Ontbijt en lunch, Recepten
Porties

3

porties
Totale tijd

40

minuten

Ken je burrata? Maak er eens deze toast met burrata, tomaat en pesto mee. Een lekker broodje met zelfgemaakte basilicum pesto.

Ingrediënten

  • Voor de basilicum pesto
  • 50 gram basilicum (ongeveer 1 plantje uit de supermarkt)

  • 2 teentjes knoflook

  • 60 milliliter extra vergine olijfolie (ongeveer)

  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

  • grof zeezout

  • vers gemalen zwarte peper

  • 20 gram pijnboompitten

  • Overige ingrediënten
  • 6 snaden meergranen (vloer)brood

  • olijfolie

  • 250 gram cherry tomaten, gehalveerd

  • 150 gram burrata

  • grof zeezout

  • versgemalen zwarte peper

  • 1 theelepel chilivlokken

  • een paar blaadjes verse basilicum

Recept

  • Maak eerst de pesto
  • Kaas raspen
    Rasp de parmezaanse kaas.
  • Knoflook fijnmalen
    Snij de knoflook wat kleiner en vermaal ze dan met 1 theelepel grof zeezout in de vijzel, tot het een soort crème is geworden.
  • Basilicum malen
    Bewaar een paar basilicumblaadjes om straks door de tomaten te mengen. Snij de rest van de blaadjes in wat kleinere stukken. Vermaal ook de basilicum blaadjes met wat zeezout in de vijzel, totdat het groene sap uit de blaadjes komt.
  • Pijnboompitten en peper malen
    Doe dan de pijnboompitten en wat vers gemalen zwarte peper bij de basilicum. Vermaal ook de pijnboompitten in de vijzel.
  • Kaas toevoegen
    Voeg dan beetje bij beetje de parmezaanse kaas toe in de vijzel.
  • Olijfolie erdoor mengen
    Tot slot meng je ook de olijfolie er beetje bij beetje bij. Stop als de pesto de juiste dikte heeft. De verse basilicum pesto is nu klaar.
  • Tomaten en toast maken
  • Brood toasten
    Halveer de boterhammen. Toast dan het brood 3-4 minuten, zodat het goed droog en krokant is.
  • Grill voorverwarmen
    Zet intussen de grill aan, zodat hij alvast op kan warmen.
  • Tomaat, olijfolie, chilivlokken, zout en peper
    Snij de tomaatjes doormidden. Verspreid ze dan over de bodem van een ovenschotel. Sprenkel er wat olijfolie overheen. Voeg de chilivlokken toe en naar smaak nog wat zout en versgemalen zwarte peper. Schep het voorzichtig een beetje door elkaar.
  • Tomaten grillen
    Zet de ovenschotel onder de grill. Laat dan in circa 15 minuten de tomaten zacht en zoet worden.
  • Burrata en basilicum klaarzetten
    Giet intussen het vocht van de burrata af. Scheur de bewaarde basilicum klein.
  • Tomaten, pesto en bewaarde basilicum mengen
    Haal de tomaten uit de grill. Schep er dan de pesto een beetje doorheen. Doe dan ook de klein gescheurde basilicumblaadjes bij de tomaten. Schep het geheel nogmaals wat door elkaar.
  • Serveren
    Smeer burrata als een soort boter in een dikke laag op het getoaste brood. Schep er dan wat van het nog warme gegrilde tomaten met pesto-mengsel overheen. Meteen serveren.

Recept video

Meer recepten

Vind je deze toast met burrata lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere lekkere vegetarische broodjes op Eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met aller recepten voor ontbijt en lunch.

Toast met burrata tomaat en pesto recept 800x800
Toast met burrata, tomaat en pesto

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen