Home » Nieuws » Milieubewuste keuzes en vegan: deze vegan lunchzaak geeft het goede voorbeeld

Als vegan of vegetariër uit eten gaan bracht altijd de nodige uitdagingen met zich mee. Zo bestonden er maar weinig restaurants die hier rekening hielden. Gelukkig is dat vandaag de dag anders. Een hapje gaan eten bij een restaurant of lunchzaak biedt voor vegans en vegetariërs meer mogelijkheden dan ooit. Steeds meer mensen besluiten te stoppen met het eten van vlees. En veel mensen gaan zelfs een stapje verder en besluiten volgens de veganistische filosofie te leven.

Maar hoe kunnen lunchzaken en restaurants nu goed inspelen op de behoefte van vegetarisch of zelfs veganistisch eten? In dit artikel lichten we een inspirerend voorbeeld toe. Namelijk van het vegan restaurant Black & White Community in Breda. Hier biedt men enkel veganistische maaltijden aan. En dat is niet alleen bewust en gezond, maar ook nog eens erg lekker.

De Aziatische keuken

De Aziatische keuken leent zich perfect voor veganistische maaltijden. De mogelijkheden in het gebruik van ingrediënten en smaken zijn oneindig. En dit biedt veel mogelijkheden voor vegan maaltijden waarbij toch vaak bepaalde beperkingen gelden.

Het eerdergenoemde vegan restaurant biedt om deze redenen vooral Aziatische gerechten aan. Daarnaast zijn veel Aziatische gerechten van oorsprong vegetarisch of veganistisch. En daar kan enorm veel inspiratie uit worden gehaald.

Verse ingrediënten en een minimale ecologische voetafdruk

Door het kiezen van de Aziatische keuken als basis, zet je een goede stap richting het maken van smaakvolle en gezonde maaltijden. Maar daarmee ben je er nog niet. De ingrediënten die je gebruikt zijn namelijk net zo belangrijk. Het is vanzelfsprekend dat je verse ingrediënten gebruikt. Maar je kunt nog verder gaan dan dat.

Een tip die we je namelijk mee willen geven is om ingrediënten te gebruiken die afkomstig zijn van lokale leveranciers. Daarmee minimaliseer je tevens de ecologische voetafdruk voor het produceren van de maaltijd. Zo denk je niet alleen aan de dieren, maar ook aan onze planeet. 

Ook vegan restaurants

Er zijn vast meer mogelijkheden voor het aanbieden van een vegan maaltijd dan je in eerste instantie zult denken. En naast het aanbieden van een vegan lunch, zijn er ook voor restaurants veel mogelijkheden.

Denk aan verse ingrediënten en houd je maaltijden interessant. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van maaltijden uit een bepaald land. Wanneer je tenslotte ook nog je ingrediënten van een lokale leverancier haalt, geef je het goede voorbeeld voor veel andere horecaondernemers.

Vegan restaurant Black & White Community in Breda - De Aziatische keuken 1
De Aziatische keuken

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen