Hou je van een lekkere pittige snack? Dan heb je geluk want met dit recept kan je zelf vegetarische vlammetjes maken. Net zo pittig als dat je zelf het lekkerste vindt.
Naar het receptNormaal gesproken koop je de vlammetjes natuurlijk in de winkel of het café of zo. Het is eigenlijk een merknaam van Topking. Normaal zit er veel varkensvlees in, maar er is ook een vegetarische versie te koop. Ze zijn super heet en daar moet je van houden. Ik ben er een grote fan van in ieder geval en daarom vond ik het leuk om zelf een vlammetjes recept te maken. Sterker nog het zijn zelfs helemaal vegan vlammetjes geworden.
Hoe pittig wil je de vlammetjes?
Deze vlammetjes zijn ietsje minder pittig dan het origineel. Eigenlijk vond iedereen bij mij in huis dat lekkerder. Hou jij van extra pittig, of juist minder pittig, dat is niet moeilijk. Doe dan gewoon 1 Jalapeno peper minder, of 1 theelepel sambal meer, of meer cayennepeper er doorheen. Je snapt wat ik bedoel: je kan de vlammetjes helemaal naar je eigen smaak maken.
Hoe bewaar je de vlammetjes
Als je vindt dat je wat teveel vlammetjes gemaakt hebt, dan kan je ze ongebakken prima een dag in folie in de koelkast bewaren. Of vries ze in en bak de rest van de vlammetjes een andere keer.
Overtollige loempiavellen kan je in de geopende verpakking een paar weken goed houden in de vriezer. Tenminste, als je het luchtdicht in wat vershoudfolie verpakt in de vriezer teruglegt.
Meer snack recepten
Als je tot hier bent gekomen, dan ga ik er vanuit dat je de vegetarische vlammetjes een lekker recept vindt. Kijk dan ook eens naar de andere lekkere snacks op Eetman. Bijvoorbeeld de Vietnamese loempia’s.