Home » Nieuws » Wat zijn de gezondste fruitsoorten?

Een gezonde leefstijl is een belangrijke factor om lekker in je vel te zitten. Als je regelmatig ongezond eet, ga jij je alleen maar slechter voelen. Een ongezonde leefstijl heeft effect op je humeur en het kan leidden tot een minder gladde huid. Gezond eten lijkt lastig, maar dat is het gelukkig niet. Er zijn genoeg fruitsoorten die lekker zijn als snack of waar je een heerlijke salade mee maakt. In dit artikel nemen we je mee langs de lekkerste en gezondste fruitsoorten die horen bij een gezonder leven. Lees snel verder met welke fruitsoorten je kunt variëren voor een gezonde leefstijl.

De gezondste fruitsoorten

Appel

Appels zijn een bron van verschillende vezels en antioxidanten. Appels dragen bij aan je dagelijkse inname van vitamines en mineralen, omdat ze boordevol vitamine C, A en kleine hoeveelheden fosfor, ijzer en calcium bevatten. Daarnaast bevatten appels slechts 50 tot 80 calorieën en geen vet of natrium.

Abrikoos

Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zitten boordevol kalium, ijzer, vitamine A, C en E. Abrikozen zijn ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en spieren beter te laten werken. Als je op zoek bent naar een licht verteerbare snack, dan is abrikoos de ideale fruitsoort.

Bananen

Probeer twee bananen per dag te eten. Bananen zijn een goede, gezonde keuze. Ze zijn een bron van goede suikers, kalium en vezels die elk lichaam dagelijks nodig heeft. Bananen hebben een kalmerende werking, dankzij de stof genaamd, tryptofaan die door je lichaam wordt omgezet in serotonine.

Braambes

Geef jezelf een extra scheutje vitamine C met bramen. Bramen zijn wellicht niet de eerste fruitsoort waar je aan denkt, maar wel de lekkerste. Bramen zijn een goede bron van vezels en zijn goed voor je immuunsysteem, huid, kraakbeen, bloeddruk en hart. Daarnaast hebben bramen een ontstekingsremmende werking, waardoor je minder last krijgt van steken in je been, rug of arm.

Blauwe bes

Blauwe bessen zijn een zoete en voedzame fruitsoort die weinig calorieën bevat. Blauwe bessen behoren daarom tot een van de gezondste stukken fruit die boordevol antioxidanten en vitamines bevat. De bessen zijn een bron van vitamine K die je beschermen tegen hart- en vaatziekten, cholesterol en hoge bloeddruk. Eet dagelijks een portie blauwe bessen voor een positief effect op je gezondheid en het voorkomen van veroudering.

De gezondste fruitsoorten 800x800
Fruit en noten

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen