Home » Recepten » Voorgerechten » Carpaccio van rode biet en perzik

Wil je een heerlijk en mooi voorgerecht? Maak dan eens deze carpaccio van rode biet en perzik. Samen met de rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is het een heerlijk voorgerecht. Dat ziet er prachtig uit toch? Dit gerecht kan zo op tafel met kerstmis.

Het oog wil ook wat, dus besteedde ik wat extra aandacht aan het uiterlijk voor dit voorgerecht. De basis is gewoon een lekkere salade vol met mooie kleuren. Door de bieten en perziken dun te snijden en als een carpaccio neer te leggen ziet het resultaat er meteen bijzonder uit. Een perfect voorgerecht voor een feestelijk diner thuis.

Het oorspronkelijke gerecht kwam overigens van leukerecepten.nl. Ik heb het naar eigen smaak aangepast, maar wellicht wil je dat recept ook een keer proberen.

Ingrediënten

Carpaccio voor 4 personen:

  • 25 gram pijnboompitten (3 eetlepels)
  • 1,5 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 4 halve perziken uit blik
  • 2 gekookte rode bieten
  • 60 gram rucola
  • 60 gram geitenkaas met honing
  • 40 gram rozijnen (een handje)

Carpaccio van rode biet en perzik recept

In deze film zie je hoe je dit mooie voorgerecht met rode biet en perzik maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Carpaccio van rode biet en perzik maken

Benodigde tijd: 25 minuten.

Zo maak je deze carpaccio van biet en perzik:

  1. Pijnboompitten roosteren

    Rooster 25 gram pijnboompitten in een steelpannetje, zonder boter. Schud ze regelmatig om en let op dat ze niet zwart worden.

  2. Dressing maken en door de rucola mengen.

    Meng 1,5 eetlepel olijfolie, 0,5 eetlepel citroensap, 1 eetlepel witte balsamico azijn en een beetje peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door 60 gram rucola.

  3. Perzik snijden

    Snij 4 halve perziken met een scherp mes in dunne plakjes. Bewaar de plakjes van elke helft apart.

  4. Bieten snijden

    Halveer op een andere snijplank 2 bieten. Snij de helften daarna met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Bewaar ook hiervan de plakjes van elke helft apart.

  5. Leg de perzik en biet op de borden

    Gebruik een halve perzik en een halve biet per bord. Leg op elk bord een cirkel van perzik-plakjes. Bewaar wat ruimte tussen de plakjes voor de plakjes biet. Leg daarna op de open plekken de plakjes rode biet. Kleine of overgebleven plakjes perzik en biet leg je in het midden.

  6. Rucola, geitenkaas, pijnboompitten en rozijnen toevoegen

    Leg in het midden van de borden de rucola. Verbrokkel daarover 60 gram geitenkaas met honing. Verdeel daarna ook de pijnboompitten en 40 gram rozijnen over de borden.

Carpaccio van rode biet en perzik

Meer recepten

Vind je deze carpaccio van rode biet en perzik lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische voorgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen