Home » Recepten » Voorgerechten » Carpaccio van rode biet met perzik

Dit recept voor Carpaccio van rode biet met perzik, rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is een heerlijk en mooi voorgerecht.

De rode bieten in onze moestuin zijn inmiddels groot genoeg. Tijd dus om op zoek te gaan naar een lekker recept. Dit recept voor een voorgerecht van Carpaccio van rode biet is het resultaat. Met perzik, rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is het een heel smakelijk geheel.

Ons gezin vond het heerlijk, maar ik kreeg wat klachten over het lange wachten. Ik heb me wat te lang uitgeleefd op het mooi opmaken van het bord. Voor het gemak kan je het natuurlijk ook gewoon door elkaar husselen en dan is het eigenlijk best een makkelijk recept om te maken.

Het oorspronkelijke gerecht kwam overigens van leukerecepten.nl. Ik heb een klein beetje naar eigen smaak aangepast, maar wellicht wil je dat recept ook een keer proberen.

Ingrediënten

Carpaccio voor 4 personen:

 • 3 hele rode bieten
 • 80 gram rucola
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 2 halve perziken uit blik
 • 75 gram geitenkaas met honing
 • 2 eetlepel olijfolie extra vierge
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 0,5 eetlepel citroensap
 • peper en zout
 • 0,5 theelepel tijm

Carpaccio van rode biet recept

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je deze carpaccio van biet:

 1. Rode biet koken

  Maak de rode bieten goed schoon en kook ze ongeveer 25 min in een ruime hoeveelheid water. Voeg in het water de halve theelepel tijm toe.

 2. Pijnboompitten roosteren

  Rooster intussen de pijnboompitten in een steelpannetje, zonder boter. Schud ze regelmatig om en let op dat ze niet zwart worden.

 3. Dressing maken

  Meng intussen ook de olijfolie, het citroensap, de balsamico azijn en een beetje peper en zout.

 4. Perzik snijden

  Snij de perziken met een scherp mes in dunne plakjes (of blokjes als je wat meer haast hebt).

 5. Bieten schillen en snijden

  Giet de bieten af en laat ze even afkoelen. Verwijder het buitenste velletje van de bieten. Snij de bieten daarna met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes (of blokjes als je wat meer haast hebt).

 6. Borden opmaken

  Verdeel de plakjes rode biet over de borden en verdeel daarna de rucola er over. Verdeel daarna ook de perzik en pijnboompitten over de borden. Besprenkel het daarna met de dressing. Verdeel tot slot de geitenkaas met honing over de borden.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen