Ge­gra­ti­neer­de rode biet met pecanno­ten en salade­

Ge­gra­ti­neer­de rode biet met pecanno­ten en salade­

Vandaag ging ik op zoek naar een lekker recept met rode biet en voor de pecannoten die ik nog had staan. Het werd ge­gra­ti­neer­de rode biet. Het recept is is een beetje van mezelf en een beetje van ah.nl. Zo hoort het ook, de recepten niet te serieus nemen, een beetje aanpassen naar eigen smaak. Op verzoek heb ik het gemaakt met eikenbladsla en ‘gewone’ oude kaas en gewone ciabatta en … nou ja je begrijpt wat ik bedoel. Speel gewoon een beetje met de hoeveelheden en ingrediënten. In dit geval was het resultaat geslaagd en ik had weer een oplossing voor de rode bieten uit mijn moestuin!

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram rode biet (of voorgekookte rode biet)
  • 3 bos uitjes
  • 80 gram geroosterde pecannoten
  • 250 g (geraspte) oude kaas
  • 1 ciabatta (afbakbrood)
  • 2 teentjes knoflook
  • 9 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 zakje eikenbladsla (100 g)

Ge­gra­ti­neer­de rode biet bereiden

Was de bieten schoon. Kook ze daarna in ongeveer 30 minuten, tot ze zacht zijn. Prik er eventueel met een vork in om dat te testen. Laat daarna de bieten even laten afkoelen. Daarna kan je het schilletje verwijderen en de bieten in plakjes snijden.

Bak intussen de ciabatta en laat die daarna afkoelen.

Verwarm de grill voor, op hoogste stand.

Maak intussen de bosuitjes schoon en snij ze in plakjes. Hak de pecannoten grof in stukjes. Rasp de kaas.

Doe 4 eetlepels olijfolie in een schaaltje. Pel de knoflook. Pers de knoflook en meng deze door de olijfolie. Snij de ciabatta in plakken van ongeveer 1 centimeter. Verdeel het knoflook mengsel met een theelepel over de plakken. Maal er dan ook nog wat peper overheen.

Smeer een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie.

Doe de rode biet, de pecannoten en helft van de bosuitjes in de ovenschaal. Maal er nog wat peper overheen en sprenkel er nog een paar druppels azijn overheen.  Meng het geheel door elkaar. Verdeel de kaas erover. Zet het 6 minuten onder de hete grill totdat kaas gesmolten is en bruin begint te worden.

Leg de ciabatta plakken op een bakplaat. Verhit ook de ciabatta 3 minuten onder de hete grill.

Maak een dressing voor de salade door 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamico azijn, zout en peper te mengen. Meng de sla met rest van bosuitjes en de dressing.

Serveer de gegratineerde rode biet, met het warme brood en de salade.

Ge­gra­ti­neer­de rode biet met pecanno­ten en salade­

Meer recepten

Vond je de Ge­gra­ti­neer­de rode biet met pecanno­ten en salade­ lekker? Zoek je nog meer lekkere (lasagne) recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Leave a comment