Hou je van gevulde paprika’s? Dan zal je deze dit recept voor gevulde paprika met courgette, ui en tomaten vast ook lekker vinden! In de vulling zit ook nog knoflook, crème fraîche, rijst, wat rozemarijn en tijm. Lekker en niet te pittig, dus geschikt voor jong en oud.
De gevulde paprika is een heerlijk bijgerecht. Maar meerdere bijgerechten maakt samen ook weer een maaltijd. Ik maakte er deze keer gebakken aardappels en een lekkere salade bij. Het viel gelukkig allemaal erg goed in de smaak.
Deze lekkere combinatie is geïnspireerd door een recept op Brendakookt.nl. Ik was natuurlijk ook een beetje te eigenwijs om het helemaal te volgen. En dat is ook precies wat ik jou aanraad: geef er als je wilt gewoon een eigen draai aan!
Ik eet het liefste gele, oranje of rode paprika’s. Die zijn ietsje zoeter en dat vind ik het lekkerste. Groene lijken me minder bij dir gerecht passen, maar kies vooral wat je zelf wilt.
Ingrediënten
Gevulde paprika voor 4 personen:
- 4 paprika’s (geel, oranje of rood)
- 1 courgette
- 1 flinke ui
- 2 tomaten
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen zwarte peper naar smaak.
- 125 gram mozzarella
- 125 milliliter crème fraîche
- 75 gram rijst
Ook nodig:
- 1 vel bakpapier
Gevulde paprika met courgette recept
In deze video zie je hoe je de paprika gevuld met courgette maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.
Gevulde paprika maken
Benodigde tijd: 50 minuten
Zo maak je de gevulde paprika met courgette:
- Rijst koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Groenten snijden
Halveer intussen de paprika’s over de lengte en haal de zaadlijsten er uit. Snij de ui klein. Snij de courgette in blokjes. Tenslotte snij je ook de tomaten in blokjes.
- Oven voorverwarmen
Verwarm alvast de oven voor naar 175 graden.
- Ui en knoflook bakken
Doe de olijfolie in een bakpan. Bak de ui tot deze bruin begint te worden. Pers dan de knoflook er doorheen en laat de een minuut mee bakken.
- Courgette bakken
Als de ui en de knoflook gebakken zijn, voeg dan de courgette toe en laat die ongeveer vier minuten meebakken. Het is klaar als de courgette blokjes zacht zijn geworden.
- Tomaat, crème fraîche en kruiden
Voeg als de courgette klaar is, de tomaat toe aan de pan. Voeg ook de crème fraîche, de tijm en de rozemarijn toe. Zorg dat het geheel weer aan de kook komt.
- De vulling afmaken
Voeg dan naar smaak nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Meng dan ook de rijst door het groentemengsel. De vulling is nu klaar.
- Paprika’s vullen
Schep de vulling in de gehalveerde paprika’s. Haal dan stukjes van de mozzarella en verdeel die over de paprika’s.
- Bakken
Leg eerst een vel bakpapier op de bakplaat. Leg dan gehalveerde en gevulde paprika’s op het bakpapier. Bak de paprika’s tenslotte ongeveer 25 minuten in de oven. Haal ze er zeker uit als het velletje zwart begint te worden.

Meer recepten met paprika
Ben je dol op paprika’s? Dan vind je de volgende recepten op eetman.nl waarschijnlijk ook lekker:
- Bak eens wat anders: paprika geitenkaas quiche
- Kruidige paprika met tomaat en rijst voor een snelle maaltijd
Of maak eens een van de andere recepten van de pagina met alle vegetarische bijgerechten.