0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Penne met paddenstoelen en hazelnoten

Maak jij deze penne met paddenstoelen en hazelnoten? Een heerlijk pastagerecht met ui, room en verse rozemarijn.

Naar het recept

Deze pasta met paddenstoelen en hazelnoten is een heerlijk alternatief voor de vele pasta’s met tomatensaus. Een lekker recept met gemengde paddenstoelen, ui, room en verse rozemarijn. Mijn zoon zegt altijd dat hij niet van paddenstoelen houdt, maar deze pasta vind hij heerlijk!

Het recept vond ik op Trouw.nl en heb ik daarna nauwelijks veranderd. Ik kocht in de supermarkt twee verschillende soorten gemengde paddenstoelen. Dat gaf nog meer variatie. De hoeveelheid is wat aangepast (meer 😁) omdat het zo lekker is.

Ik gebruik het liefste verse rozemarijn. Dat geeft zoveel meer geur als je het snijdt en in de pan doet. Gelukkig kan je rozemarijn prima in je eigen tuin laten groeien. Een makkelijk plantje waar je jarenlang plezier van hebt.

Penne met paddenstoelen en hazelnoten

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Maak jij deze penne met paddenstoelen en hazelnoten? Een heerlijk pastagerecht met ui, room en verse rozemarijn.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 400 gram gemengde paddenstoelen

  • 2 takjes rozemarijn

  • 350 gram penne rigate

  • 60 gram hazelnoten

  • 3 eetlepels olijfolie

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

  • 0,5 citroen

  • 100 gram oude kaas

  • 250 milliliter 250 kookroom

Recept

  • Ui en knoflook snijden
    Pel de ui en snij hem klein. Snij de knoflook fijn. Zet ze dan samen apart.
  • Paddenstoelen en rozemarijn snijden
    Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder eventuele lelijke stukken. Snij ze dan in niet al te kleine stukken. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Snij de blaadjes dan fijn. Zet de paddenstoelen en de rozemarijn samen apart.
  • Kaas, hazelnoten en citroensap klaarzetten
    Rasp de oude kaas. Hak de hazelnoten grof in een vijzel. Pers een halve citroen uit.
  • Penne koken
    Breng een pan met water met wat zout aan de kook. Kook vervolgens de penne volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt een minuut of tien. Giet de pasta daarna af.
  • Ui en knoflook bakken
    Zodra de penne het kokende water ingaat, begin je met bakken. Zo zijn de penne en de saus tegelijk klaar. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak de ui en knoflook op een niet al te hoog vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
  • Paddenstoelen en rozemarijn toevoegen
    Voeg de paddenstoelen en de rozemarijn toe. Bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  • Hazelnoten en room toevoegen
    Voeg de hazelnoten en de kookroom toe aan de pan met paddenstoelen. Breng het geheel weer aan de kook.
  • Op smaak maken
    Maak het mengsel op smaak met ongeveer 1 eetlepel citroensap en versgemalen zwarte peper.
  • Serveren
    Verdeel de penne over de borden. Schep het paddenstoelen mengsel erop. Strooi er de geraspte kaas overheen.

Recept video

Opmerkingen

  • Heb je geen verse rozemarijn, dan kan je de 2 takjes vervangen door 3 theelepels gedroogde rozemarijn.

Meer recepten

Vind je deze Penne met paddenstoelen en hazelnoten lekker? Zoek je nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Penne met paddenstoelen en hazelnoten 800x800
Penne met paddenstoelen en hazelnoten

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen