0.0 van 0 stem

Met dit recept voor penne met paprika en rode pesto maak je deze heerlijke pasta. Pistachenoten en parmezaanse kaas maken hem helemaal af.

Naar het recept

Van een lekker pastagerecht worden we bij mij thuis altijd wel blij. Maar dan moet er wel een beetje gevarieerd worden met de vulling. Gelukkig is die in dit recept extra lekker!

Voor deze pasta gebruikte ik allemaal lekkere ingrediënten: pistachenoten, puntpaprika’s, oranje paprika, cherry tomaten en rode ui. Voor de smaak worden ze in de oven geroosterd. Lekkere Parmezaanse kaas en rode pesto maakt het geheel helemaal perfect.

Naar de ongeroosterde pistachenoten moest ik wel even zoeken in de winkel. Ik vond ze uiteindelijk bij de bakspullen. Je moet het maar weten 😁. Kan je ze toch niet vinden: koop 100 gram ongepelde noten en ga zelf aan de slag.

Voor dit gerecht mocht de vijzel weer eens uit de kast, had ik die ten minste ook niet voor niets gekocht. Het resultaat zijn lekkere en gezonde penne met geroosterde groenten, rode pesto en pistachenoten.

Penne met paprika en rode pesto

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Met dit recept voor penne met paprika en rode pesto maak je deze heerlijke pasta. Pistachenoten en parmezaanse kaas maken hem helemaal af.

Ingrediënten

  • 500 gram penne

  • 4 zoete rode puntpaprika’s

  • 1 oranje of rode paprika

  • 250 gram cherry tomaten

  • 1 grote rode ui

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 50 gram gepelde ongeroosterde pistachenoten

  • 130 gram rode pesto

  • 100 gram parmezaanse kaas

  • Ook nodig
  • bakpapier

  • vijzel of keukenmachine

Recept

  • Rooster de pistachenoten
    Pel indien nodig de pistachenoten. Rooster de noten in een pannetje zonder olie. Schud de pan regelmatig. Zodra de noten verkleuren haal je de pan van het vuur.
  • Maak de pistachepesto
    Bewaar een paar noten als garnering. Maak de rest dan klein in een vijzel of met een keukenmachine. Meng de gemalen pistachenoten met 1 eetlepel olijfolie en de pesto.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Groenten snijden
    Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s. Snij ze dan in reepjes. Verwijder ook de zaadlijsten uit de paprika en snij ook die in reepjes. Snij de rode ui in kwart ringen. Halveer de cherry tomaten.
  • Olijfolie erbij
    Doe alle groenten in een grote kom en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Schep alles door elkaar, zodat de olijfolie goed over de groenten verdeeld is.
  • Groenten roosteren
    Leg het bakpapier op de bakplaat, en verdeel de groenten er over. Rooster de groenten dan 25 minuten in het midden van de oven roosteren. Schep de groenten wel om de 5 minuten snel even om.
  • Kook de penne
    Kook intussen de penne circa 11 minuten in ruim water (volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer er tussendoor af en toe even ze dan af af. Zorg dat de penne en de groente ongeveer tegelijk klaar zijn.
  • Kaas raspen
    Rasp intussen ook de parmezaanse kaas.
  • Serveren
    Meng de penne met twee derde van de gerapte kaas en de pistachepesto. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de groenten er overheen, doe de rest van de kaas er overheen en tot slot de bewaarde pistachenoten.

Recept video

Meer recepten

Vind je deze Penne met paprika en rode pesto lekker? Zoek je nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Penne met paprika en rode pesto recept 800x800
Penne met paprika en rode pesto

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen