Home » Recepten » Hoofdgerechten » Rode bieten wraps met ei en sla

Een heerlijk recept gemaakt met rode bieten tortilla’s en een vulling van rode biet, ui, ei, ijsbergsla en heel veel kerriepoeder. Hartstikke gezond en snel gemaakt. Niet voor niets zijn deze rode bieten wraps met ei en sla in no-time een van de favoriete gerechten van mijn gezin geworden.

Rode bieten tortilla’s

Voor deze wraps gebruikte ik groente tortilla’s, waarin rode biet verwerkt zit. Stiekem eet je op die manier net wat meer groenten. Bovendien zitten er relatief veel vezels en eiwit in. Mooi meegenomen dus. Inmiddels zijn er best wel veel soorten tortilla met rode biet te koop. Ik zag met kort zoeken al deze soorten van Santa Maria, Knorr en No Fairytales.

Ik moet toegeven dat ik de eerste keer dat ik deze paarse tortilla’s zag, wel even twijfelde of dat lekker zou zijn. Nou ik kan je gerust stellen: ze smaken prima. Ik besloot zelfs extra rode biet in de vulling te doen er een lekkere frisse wrap van te maken. Samen met ui, ei, ijsbergsla en kerriepoeder is het een super lekkere combinatie.

Ingrediënten

Wraps voor 3-4 personen:

  • 6 rode bieten tortilla’s
  • 2 gekookte rode bieten
  • 1 middelgrote ui
  • 200 gram naturel Humus
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels kerriepoeder (naar smaak)
  • 150 gram gesneden ijsbergsla

Handig om te hebben:

Rode bieten wraps met ei en sla recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze rode bieten wraps met ei maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Rode bieten wraps met ei en sla maken

Benodigde tijd: 25 minuten

Zo maak je deze wraps:

  1. Eieren koken

    Kook 6 eieren hard. Verwijder de schil. Snij de eieren dan in stukjes en zet ze apart.

  2. Rode biet en ui fijnsnijden

    Rasp, terwijl je de eieren kookt, 2 gekookte rode bieten met een grove rasp. Versnipper 1 middelgrote ui. Schep ze in een bakje door elkaar.

  3. Tortilla’s verwarmen

    Verwarm de bieten tortilla’s 60 seconden in de magnetron.

  4. Tortilla’s beleggen

    Pak telkens één tortilla en beleg de helft ervan met 1/6 deel van de ingrediënten. Hou een rand van 3 centimeter vrij. Begin met een laag humus, dan het bieten mengsel, daarop het ei, dan flink veel kerriepoeder. Tenslotte ijsbergsla.

  5. Wraps vouwen en halveren

    Leg de belegde kant van de tortilla naar je toe. Vouw 1/3 van de tortilla over de vulling heen. Vouw de linkerkant en de rechterkant naar binnen. Rol de tortilla iets verder. Vouw nog een stukje naar binnen. Snij de rol doormidden. Kijk even naar het filmpje als je het precies wilt weten.

Rode bieten wraps met ei en sla 800x800
Rode bieten wraps met ei en sla

Meer recepten

Vind je deze wrap met rode biet, sla en ei lekker? Je vind nog meer tortilla recepten op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze Chilaquiles ovenschotel met salsa saus en bonen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen