Heb je brood, eieren en melk in huis? Dan kan je natuurlijk een omelet bakken en die met een glaasje melk er bij gaan eten. Maar dat is toch zeker erg saai! Met de kaneel en suiker die je vast ook wel hebt kan je er ook heerlijke wentelteefjes mee bakken.

Wentelteefjes maken is extreem makkelijk. Als je een ei kan bakken, dan kan je dit ook. Kijk maar hoe kort het recept hieronder is. Dat zal ook wel de reden zijn dat ik toen ik nog studeerde ook vaak wentelteefjes ging bakken. Een makkelijke smoes om even niets nuttigs te doen was dan altijd welkom. En wat is er beter dan even wat lekkers te eten te gaan maken.

Sommige mensen vinden dat je wentelteefjes alleen met witbrood hoort te maken. Mij maakt het niets uit, met bruin brood wordt hij net zo lekker. En dan kan ik mezelf mooi wijs maken dat het een gezond wentelteefje is geworden. Haha “ignorance is bliss” 😉.

Heb je per ongeluk geen oud brood. Dat is geen probleem. Die de boterhammen 1 minuut in de broodtoaster. Laat ze daarna even afkoelen en ze zijn alweer droog genoeg om het beslag goed op te nemen.

Ingrediënten

Voor 3 wentelteefjes:

  • 3 oude boterhammen
  • 1 ei
  • 150 milliliter melk
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • boter om in te bakken
  • extra suiker om op de wentelteefjes te doen

Wentelteefjes recept

Doe de eieren, de melk, de suiker en de kaneel in een kom. Klop dan het ei los met een garde.

Leg een van de boterhammen in het beslag tot het brood doorweekt is met het beslag.

Zet een bakpan op middelhoog vuur en smelt daar een klontje boter in. Doe daar dan met een spatel de boterham in. Keer hem af en toe voorzichtig met de spatel. Als hij aan beide kanten bruin is, dan is het wentelteefje klaar.

Strooi wat extra suiker op de wentelteefjes en serveer ze meteen warm. Eet smakelijk!

Meer recepten

Heb je de wentelteefjes gebakken en vond je ze lekker? Ik hoop het. Op Eetman kan je nog veel meer lekkere ontbijt en lunch recepten. Kijk daarvoor op deze pagina.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen