Lekker, gezond en mooi om te zien. Dit desembrood met eiersalade en groenten is de perfecte start van je paasontbijt, kerstontbijt, of eigenlijk elk feestontbijt. Dit moet je proeven!
Voor pasen wilde ik een extra lekker ontbijt- en brunchbroodje bedenken. Dit broodje met groenten en eiersalade is het resultaat. Het is feestelijk en toch makkelijk om te maken.
De basis is een ambachtelijk desembrood van Coop Supermarkten. Dat is de winkel waar ik naar toe ging om mijn paasinspiratie op te doen. Ik roosterde het desembrood om het nog meer smaak te geven.
Ik wilde een mooi en kleurig broodje met een lekker frisse smaak. Daarvoor belegde ik het met veldsla, zelfgemaakte eiersalade, komkommer, radijs, lente-ui en tomaat. Lekker en mooi kleurig om te zien. In het recept hieronder zie je hoe je het zelf maakt.
Wil je zelf ook inspiratie opdoen voor je paasfeest? Je hoeft daar de deur niet eens voor uit. Op de recepten pagina van Coop Supermarkten vind je nog veel meer lekkers. Succes met kiezen 😋
Ingrediënten
Voor 4 broodjes eiersalade:
- 4 eieren
- 4 plakken wit desembrood
- 4 eetlepels slasaus
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 8 gram bieslook
- 5 radijsjes
- 6 cherry tomaatjes
- 1 lente-ui (alleen het groen)
- 1/5 komkommer
- 10 gram gewassen veldsla
Desembrood met eiersalade en groenten recept
Wil je dit lekkere broodje met eiersalade en groenten maken? Ik deze film zoe je hoe makkelijk dat is. Na de film lees je nog stap voor stap hoe je het moet maken.
Desembrood met eiersalade en groenten maken
Benodigde tijd: 25 minuten.
Zo maak je dit broodje eiersalade:
- Eieren koken
Kook 4 eieren hard. Laat ze daarna even afkoelen in koud water.
- Toast van wit desembrood maken
Snij intussen 4 dikke plakken van een wit desembrood. Halveer ze zodat ze in de broodrooster passen. Rooster ze dan in het broodrooster.
- Eieren met slasaus mengen
Maak de eieren kleiner met een vork. Doe er ongeveer 4 eetlepels slasaus bij. Prak de slasaus er doorheen.
- Kerrie, peper, zout en bieslook toevoegen
Voeg 0,5 theelepel kerriepoeder, peper naar smaak en zout naar smaak toe. Meng het door elkaar. Snij 8 gram bieslook fijn en meng ook die door de eiersalade.
- Radijsjes, tomaatjes, lente-ui, komkommer en veldsla
Halveer 5 radijsjes en snij ze in dunne plakjes. Snij 6 cherry tomaatjes in plakjes. Snij het groene deel van 1 lente-ui in ringen. Snij 1/5 komkommer in 4 repen en maak daar dunne plakjes van. Maak de blaadjes van 10 gram gewassen veldsla los.
- Desembrood beleggen
Beleg dan de broodjes. Eerst met een laagje veldsla. Verdeel daar voorzichtig de eiersalade over. Veel tenslotte de radijsjes, tomaatjes, lente-uien komkommer over de broodjes.

Meer recepten
Vind je dit broodje met sla, groenten en eiersalade lekker? Kijk dan ook eens op de pagina met ontbijt- en lunchbroodjes op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas.