0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Ravioli met groene asperges, doperwten en Parmezaanse kaas

Hou je van ravioli? Deze ravioli met groene asperges is makkelijk om te maken. Samen met de kaas en doperwten is het een heerlijk en luxe recept.

Naar het recept

Soms werkt reclame heel goed. Een tijd terug zag ik een aanbieding voor verse ravioli met kaas. Sterker nog met vijf kazen. En meer is beter toch? In ieder geval wel voor veelvraat zoals ik. Het leek me lekker om de ravioli met groene asperges te koken. Groene asperges zijn niet iets dat ik elke dag eet, maar waar ik wel erg van hou. Samen met de doperwten en de ravioli vind ik het een hele lekkere combinatie.

De basis van dit recept is een recept voor pasta met groene asperges dat ik op Allerhande.nl vond. Je maakt dit recept best makkelijk en toch is het best een bijzonder gerecht. Er zijn niet zoveel ingrediënten en niet zoveel stappen om het te koken. De timing is makkelijk als je de pannen water maar op tijd aan de kook brengt. Als je dat doet, dan zijn de ravioli en de groenten ongeveer tegelijk klaar.

Vergeet vooral niet om voldoende van de onderkant van de asperges af te snijden en eventueel de wat dikkere stengels een beetje te schillen. Die stukken kunnen wat houtachtig zijn en dat is niet zo lekker.

Ravioli met groene asperges, doperwten en Parmezaanse kaas

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Hou je van ravioli? Deze ravioli met groene asperges is makkelijk om te maken. Samen met de kaas en doperwten is het een heerlijk recept.

Ingrediënten

  • 700 gram groene asperges

  • 200 gram verse doperwten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 500 gram verse ravioli met kaas

  • 100 gram Parmezaanse kaas

  • 1 biologische citroen

  • 40 roomboter

Recept

  • Snij de asperges in stukjes
    Verwijder de houtachtige onderste twee centimeter van de asperges. Hele dikke asperges snij je eventueel wat dunner met een dunschiller. Snij de asperges daarna in stukjes van 4 centimeter.
  • Kook water voor de asperges en doperwten
    Breng een grote pan met water aan de kook voor de asperges en de doperwten.
  • Snij de ui en de knoflook
    Versnipper intussen de ui en snij de knoflook fijn. Zet ze dan samen even apart.
  • Rasp de kaas
    Rasp intussen ook de parmezaanse kaas.
  • Kook de doperwten en asperges
    Doe de asperges samen met de doperwten in de pan met kokend water. Laat het water weer aan de kook komen. Kook de groenten 3 minuten. Giet de groenten daarna af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Kook water voor de ravioli
    Breng een grote pan water voor de ravioli aan de kook.
  • Fruit de ui en de knoflook
    Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit dan de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Bak de asperges en doperwten mee
    Voeg dan de uitgelekte asperges en doperwten toe. Bak de groenten op laag vuur 4 minuten.
  • Kook de ravioli
    Doe intussen de ravioli in de andere pan met kokend water. Laat het als het water weer kookt nog 6 minuten koken (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de ravioli dan af in een vergiet.
  • Citroenrasp en boter toevoegen
    Was de citroen schoon en rasp daarna de gele schil boven de groenten. Meng dan ook de roomboter door de groenten.
  • Ravioli en kaas toevoegen
    Voeg tenslotte de ravioli toe en bestrooi die met de geraspte parmezaanse kaas.

Recept video

Meer pasta gerechten

Vind je deze ravioli met groene asperges lekker? Dan ben je vast op benieuwd naar andere lekkere pastagerechten. Bijvoorbeeld deze vegetarische pasta recepten:

Wil je zelf een vegetarisch recept verzinnen? Gebruik dan de tips voor lekker vegetarisch koken.

Ravioli met groene asperges doperwten en Parmezaanse kaas okt 2021 800x800
Ravioli met groene asperges doperwten en Parmezaanse kaas

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen