Heb je binnenkort een barbecue? Maak het jezelf niet moeilijk. Je kan online heel veel vegetarisch lekkers voor de barbecue bestellen. Gemak dient de mens!

Barbecueën is een heerlijke manier van koken. Ik hou erg van die lekkere rooksmaak, van de sausjes en zelfs van de kleine verbrande randjes op het eten. Op de barbecue kan je van alles maken. Veel meer dan alleen vlees.

Zomer of winter, de barbecue kan eigenlijk altijd wel aan. In de zomer om lekker buiten te eten en na te genieten van de laatste zonnestralen. ‘s Winters is het juist lekker om bij de warmte van de kolen te koken. Koken op de barbecue is altijd weer een klein feestje.

Inamood

Wil je het jezelf makkelijk maken? Je kunt alles voor de barbecue online bestellen en laten bezorgen. Ideaal want ik hou wel van een beetje relaxen, zeker als ik lekker in het zonnetje zit, of als er bezoek is.

Inamood is een online barbecue specialist met een groot assortiment. Ze verkopen er natuurlijk BBQ vlees, zoals het staartstuk picanha. Ik was benieuwd wat hun vegatarische en vegan opties zijn. Er zijn immers veel mensen die geen of niet veel vlees willen eten. Zelf vind ik het in ieder geval leuk als er ook vegetarische gerechten gegeten kunnen worden.

Vegetarisch lekkers - edamame bonen Uitgelicht
Edamame bonen

Vegetarisch lekkers voor op de barbecue

Bij een lekkere barbecue hoort wat mij betreft zeker ook wat groente of een salade. Op de barbecue zijn lekkere vegetarische of vegan gerechten te bereiden. Op Inamood vond ik naast de vega hamburgers deze originele opties:

  • Champignon burgers – Ook in mijn vegetarische hamburger test eindigden champignon burgers al hoog. Deze zou ik dus zeker bestellen.
  • Groente burgers – Simpel te bereiden op iedere barbecue. Zo maak je het wel heel lekker om groente te eten.
  • Quiche – Een lekkere quiche kan prima vegetarisch zijn. Ook quiche kan je in een afgesloten barbecue, zoals een kamado bakken. De quiche kan ook in een gewone oven.
  • Vega lasagne – Met een beetje fantasie maak je de lasagne in de kamado, maar waarschijnlijk zet je deze eerder in de oven. Hoe dan ook maak je met lasagne veel mensen blij.
  • Gyoza – Een gyoza is een Japanse dumpling oftewel een klein deegpakketje gevuld met groenten. Je kunt ze bakken of stomen en daarna als bijgerecht serveren.
  • Edamame bonen – Dit zijn jonge, nog een beetje zoete, groene sojabonen. Je kan ze koken of stomen. Dat maakt ze een smakelijk bijgerecht.
  • Wakame – Dit is Japans gekruid zeewier. Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond door vitaminen en mineralen zoals vitamine B1, calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium en jodium.
Vegetarisch lekkers - Dumplings Uitgelicht
Dumplings

Barbecue recepten op Eetman

Wil je toch zelf aan de slag om iets vegetarisch bij de barbecue te maken? Op Eetman staan ook veel recepten daarvoor. Bijvoorbeeld deze falafel spiesen en gegrilde courgette. Mijn favoriete salade voor bij de barbecue? Dat moet deze salade met Old Amsterdam en noten wel zijn!

Vegetarisch lekkers voor de barbecue 800x800

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen