Deze keer heb ik een lekkere vegetarische variant van het bekende Kip Tandoori gemaakt: Champignons Tandoori zal ik het maar noemen. Ik maakte er lekkere en gezonde sperziebonen en witte rijst bij. Tandoori saus komt uit India en zorgt voor een lekkere kruidige maaltijd. Ik heb een niet vegetarisch recept als basis genomen en daar op gevarieerd. Omdat de champignons veel vocht opnemen is de hoeveelheid olie wat groter om daarvoor te compenseren.

Eén van de ingrediënten was nogal een zoektocht: gemalen Koriander, ook wel ketoembar genoemd. Dus als je dat niet in huis hebt: koop dat voordat je alle andere ingrediënten voor niets gehaald hebt. De eerste drie supermarkten die ik er voor bezocht hadden het niet. Lichte paniek natuurlijk. Uiteindelijk liep ik toevallig langs een markt met een kraampje vol kruiden. Die hadden het gelukkig wel. Probleem opgelost!

Champignons Tandoori met sperziebonen en rijst recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram champignons
  • 200 gram rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml creme fraiche
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een paar eetlepels honing,
  • een paar eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 6 eetlepels olijfolie

De Champignons Tandoori met bonen en rijst bereiden

Dop de sperziebonen, was ze en snij ze in tweeën.

Maak in een grote kom een kruidenmengsel van kerrie, koriander, komijn, gember, paprikapoeder en 4 eetlepels olijfolie.

Borstel de champignons schoon en snij ze daarna in vieren. Schep ze dan door het kruidenmengsel heen, zodat ze er goed mee bedekt zijn.

Snij de ui en de knoflook fijn.

Doe de sperziebonen in een pan met ruim kokend water en kook ze in 14 minuten.

Kook tegelijk de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een flinke koekenplan. Fruit daarin de ui. Voeg vlak voor het einde de knoflook toe en bak die ook een minuut mee.

Voeg dan het mengsel van de champignons en de kruiden toe. Bak de champignons bruin.

Voeg de groentebouillion toe en breng het geheel weer aan de kook. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken.

Roer de crème fraîche er doorheen, en breng het geheel weer aan de kook.

Breng de Champignons Tandoori op smaak met zout, peper en eventueel honing en citroensap.

Meng tot slot de bonen er doorheen.

Serveer de Champignons Tandoori met de rijst.

Meer kruidige recepten

Vond je de Champignons Tandoori lekker? Kijk dan ook eens naar deze recepten met veel kruiden:

Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 160 times, 1 visits today)